Düşük Akım Nogier Lazer Frekans Skaler Wave Lazer (SWL) Nogier Lazer
Skaler Skaler Wave Lazer (SWL) Nogier Lazer ile akupunktur – sempatik noktalara ve ağrılı tetik noktalara uygulanan frekans regülasyonu sağlayan cihazlardır.
Rezonans düzelişi ile kan akışını artar, iltihap azalır, genel iyileşme başlar.
Frekanslar vücuttaki tüm doku ve organların (üç temel embriyolojik dokudan gelişen; (ektoderm, endoderm ve mezoderm), belirli frekanslarda rezonansta (sempatik titreşim) olduğunun tespiti sayesinde ortaya çıkmıştır. Bu frekanslar dokuları iyileştirici etkiye sahiptir.
Günümüzde Nogier frekansları, darbeli ışık veren soğuk lazer cihazlarına programlanmıştır.

Dr P. NOGIER tarafından vücut ve kulakta, 7 farklı frekans bölgesi saptanmıştır.

Frekanslar lazer aygıtları için kullanılır
Frekanslar | A | B | C | D | E | F | G, |
Değer (Hz) | 292 | 584 | 1168 | 2336 | 4672 | 73 | 146 |
A, B, C, D, E, F, G bölgeleri titreşim sayıları ( frekansları) 36.5 Hz den 4672 Hz e kadar farklılık göstermektedir.
- Laser frekans cihazıyla yapılan darbeli enerjiler hasarlı dokuları normal titreşim sayısına ( frekans) maruz bırakarak iyileşmeyi sağlarlar.

Dr Nogier Lazer Frekansları: 7 farklı rezonans bölgesi saptamıştır. Dr. Nogier’e göre hasar görmüş dokuyu, bu dokuyla ilişkili normal rezonans frekanslarına tekrar tekrar maruz bırakmak suretiyle, iyileşme sıklıkla bazen hızlı bir şekilde gerçekleşir.
- A (292 Hz): Ektoderm ile rezonans sağlar. Cilt, sinir, kulak, göz, bezler, beyin, omurilik, dişler, yara iyileşmesi, antienflamatuar etki.Hücresel canlılık, yenileyici frekans. Cilt, sinir gibi ektodermal dokular içindir, Göz yaralanma, göz ameliyat sonrası, korneal ülserler, ülserli mukoza zarları tedavisinde kullanılır. Buna akupunkturda “evrensel frekans” denir.
- B (584 Hz): Endoderm ile rezonans sağlar. Akciğer, mesane, üretra, karaciğer, pankreas, mide barsak mukoza, timus, troid, parasempatik denge, tükrük ve mide sindirim enzimleri salgılanması, allerji. Regenetarif, antienflamatuar. Beslenme metabolizması, yenileyici frekans. Bu frekans nöropati için en etkili. Aynı zamanda dolaşım ve lenfatik stümülasyon ve GIS (Gastrointestinal Sistem), karaciğer ve pancreas gibi endodermal kökenli dokuların tedavisi için etkilidir. Tendon, ligament, eklem yaralanmalarında B, C ve G beraber kullanılmıştır.
- C (1168 Hz): Kan, lenf, kalp, böbrek, dalak, testis, yumurtalıklar, kas, kemik, tendon, kıkırdak, bağ doku, ağız içi, diş etleri, dişler, sinüsler, adrenal bez kortex, büyük kas gruplarını gevşetip dolaşımını artırır. Hareket, kemik kas,eklemler. Kemik, eklem, ligament, tendon gibi mezodermal kökenli dokular için kullanılır. B,C,G birlikte kullanımı tendon ligament yaralanmalarında, büyük kas gruplarının gevşemesinde etkilidir.
- D (2336 Hz): Kronik sorunlar, yorgunluk, kas gevşemesi, koordinasyon, beynin sağ sol lop dengesi, stres azaltma, sinir sistemini rezonans eder. A ve C ye yanıt vermeyen kronik durumlar için kullanılır. C ve D iyileşme süreçlerinin platoya ulaştığı durumlarda birlikte kullanılır.
- E (4672 Hz): Sinirler, ağrı, omurilik ve periferik sinirler, cilt, ağrı yönetimi, nöropati, aşırı kireçlenmeyi azaltır. Ağrı kontrolü için, özellikle C sinir lifleri dorsal kök ganglionlarına iletilirken ve nörotransmitterlerin dahil edilmesi fizyolojik öneme sahip olduğunda E frekans kullanılır. Ağrıyı bastırmaya yardımcı olmak ve akupunkturu yatıştırmak ve noktaları tetiklemek artritik, kalsifik dokular için ideal frekans.
- F (73 Hz): Akupunktur ve tetik nokta uyarımı, yara kronik evrede bölgesel dolaşım artımı, kas spazm, yüz ağrıları, depresyon, psişik semptomlar, hormonal denge, hücresel denge, talamus hipotalamus. Duygusal tepkiler, yenilenme. Kronik tekrarlayan problemler, birleşme olmayan kırıklar ve kronik splintler gibi hücresel aktivite hipoaktif olduğunda ve osteoidin uyarılması için kullanılır. Ayrıca humoral ve endokrin fonksiyonların aktifleştirilmesinde yardımcıdır. Akupunktur tetik nokta uyarılmasında ve akut safhayı geçtiğinde tedavi edilen alanlarda dolaşımı artırmada yardımcıdır.
- G (146 Hz): Enflamasyonun evrensel frekansı, enfeksiyon, skar dokusu, analjezik etki, kas gevşetici, düşünme, hayal etme, entellektüel örgütlenme, iltihap, ağrı. Genel olarak tendonlarda, ligamentlerde ve sub-akut (kalıcı ancak kronik olmayan) durumlarda dahili olarak oluşan sarı yara dokusu alanları için. G frekansı yaralanma ve enfeksiyonlarla ilişkili iltihaplanmayı azaltmada yardımcı olduğunu göstermiştir. Buna da evrensel frekans denir; çünkü çoğu problem iltihabı içerir.
- Son U Frekansıda bulunmuştur. U: 36.5 Hz
Bioelektrik İletiyi bozan faktörler:
- Oksijensizlk
- Enflamasyon (mikropsuz iltihap)
- Hücre beslenme bozuklukları (Ör: İnsülin direnci, vitamin, mineral eksiklikleri..)
- Kan akım bozukluğu
- Lenf akım bozukluğu
- Hücre enerji üretiminin azalması
- Ağrı
Neden farklı titreşim alanları mevcuttur?
Vücut farklı embriyolojik kökenleri nedeniyle farklı rezonanslara sahiptir
Vücutta bulunan tüm doku ve organlar 3 temel embriyolojik (endoderm, mezoderm, ektoderm) dokudan gelişmiştir. Bu embriyolojik kökenlerden farklılaşmalar sonucunda 7 farklı bölgede titreştikleri saptanmıştır.

Sayfalarımızdaki tüm yazılar bilgilendirme amaçlıdır.