HIFU (Yüksek Yoğunluklu Odaklı Ultrason)

HIFU (Yüksek Yoğunluklu Odaklı Ultrason) Nedir?    

HIFU açılımı High Intensity Focused Ultrasound şeklindedir ve baş harflerinden oluşur. Cilt sıkılaştırma ve yüz germede kullanılan bir tedavi şeklidir. Cildin alt tabakalarına oaklanmış ses dalgaları yayılır, kolajen ve elastin sentezini harekete geçirerek, ciltte gençleşme etkisi göstermesine yardımcı olur. 1.5, 3, ve 4.5 mm derinliklerine inen 3 adet başlık bulunur.

HIFU ile Yüz ve Cilt Gençleştirme Tedavisi Nasıl Etki Eder?

Ses dalgaları hedef bölgedeki moleküllerin titreşimine neden olur. Ortaya çıkan ısı enerjisi ile oluşan mikro doku hasarları vücut tarafından yara olarak algılanır ve onarıcı hücrelerini hedef bölgeye göndererek yeni kolajen üretimi sağlar. Bu da hem cilt ve cilt altı dokuların sıkılaşmasını hem de gençleşmesini sağlar.

HIFU ağrılı bir işlem midir?

HIFU yüz germe uygulaması, genellikle ağrı hissedilmez. Bazı hastalarda çene hattında derin uygulamada ağrı olabilir. O blgeye ağız iç tamponla bu ağrı engellenenebilmektedir.

HIFU işlemi ne kadar sürer?

HIFU uygulamasının uzunluğu, tedavi edilen bölgeye göre değişebilmektedir. Yaklaşık 30 -40 dakika arasında değişebilir.

HIFU ile Yüz Ve Cilt Gençleştirmenin Avantajları Nelerdir?

HIFU işlemi cilt yüzeyine herhangi bir kesik veya dikiş gerektirmez. Bu nedenle iyileşme süreci hızlıdır ve cerrahi riskleri yoktur. Ayrıca, işlem sonrası iz veya yara oluşması beklenmez.

HIFU işlemi genellikle 3 seanstır. 1.5, 3 ve 4.5 mm lik başlıklar sırasıyla uygulanır. Etkisi kısa sürede fark edilmeye başlanabilir. Ciltteki sıkılaşma ve gençleşme süreci fazla kolajen üretimine dayanır ve bu süreç zaman içinde iyileşir.

HIFU işlemi sırasında hafif rahatsızlık hissi veya ciltte geçici kızarıklık olabilir, ancak bunlar genellikle hafif ve geçicidir. Ciddi komplikasyon oluşumu beklenmemektedir.Diş implantı olanlar çenede hafif bir sızı duyabilirler bu da o blgeye konulan ağız içi tamponla engellenebilir.

HIFU, ciltteki kolajen üretimini artırarak uzun süreli sonuçlar sağlar. Sonuçlar kişinin yaşam tarzına ve cilt tipine bağlı olarak değişebilir, etkisi genellikle 1- 1.5 yıl sürebilir.

HIFU, yüz, boyun, çene hattı ve vücudun diğer bölgeleri gibi farklı cilt bölgelerine uygulanabilir.

HIFU tedavisi, kişinin ihtiyaçlarına ve cilt durumuna göre özelleştirilebilir. Derinlik ve odak noktaları ayarlanabilir, böylece işlem kişiselleştirilebilir.

HIFU işlemi sonrası genellikle kişiler günlük aktivitelerine hemen dönebilirler. Bu, iş veya günlük yaşamı aksatma ihtiyacını azaltır.

HIFU Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilir?   

Cilt tedavisinden sonra cildi yoğun güneş ışığına ya da maruz bırakmamak önemlidir. Bunun sebebi ise güneş yanığı ve cilt hasarı olasılığını azaltmaya yardımcı olmaktır.

Tedaviden sonra işlem uygulanan bölgeyi kaşımamak cilt hasarı riskini ortadan kaldırabilir.

Su, vücutta kolajen üretim hızını artırarak iyileşmenize destek sağlayacağı için HIFU işlemi sonrası su tüketmek yararınıza olacaktır.

Ağızdan kolajen ve C vitamini almaz yüze C vitaminli kremler süremek yarar sağlar.

HIFU Ne Kadar Süre Sonra Etkisini Gösterir?      

HIFU işlemi aylık seanslar halinde farklı derinlikteki uygulamalarla 3 kez yapılır. İşlem sonrasında vücut kolajen ürettiği için etkisi 2-3 ay içerisinde görülebilir. Vücudun kolajen üretimine bağlı olarak bu süre değişiklik gösterebilmektedir. HIFU işleminin ortalama etkisi 1-1,5 yıl sürmektedir.

HIFU işlemi ile hangi şikayetler giderilir?

HIFU işlemi, kırışıklık azaltma, boyunda sarkan cildi sıkılaştırma, yanak kaldırma, çene hattını düzeltme gibi şikayetlerin giderilmesinde kullanılabilmektedir.

HIFU ile yüz ve cilt gençleştirme kimlere uygulanamaz?  

Ciddi cilt sarkması görülen yaşlılarda bu işlem yerine operasyon tercih edilmelidir. HIFU, özellikle hedef bölgelerde enfeksiyon, kistik akneye sahip kişilerde uygun değildir. Tedavi alanında metalik implantları olan kişilerde araya tampon konularak uygulanmalıdır.

HIFU ile yüz germe işleminin yan etkileri nelerdir?

HIFU yüz germe işlemi ciltte hafif bir karıncalanma hissi ve sıcaklık yaratabilir.

İşlemin uygulandığı bölge, tedaviden sonra kırmızı ve lekeli görünebilir. Bunun sebebi yapılan işlemin cildi ısıtmasına bağlanabilir. Ağrı ise geçicidir ve zamanla kaybolabilir.

Hastanın işleme verdiği reaksiyona bağlı olarak ciltte şişmeler meydana gelebilir.

HIFU işlemi sırasında yayılan ultrason dalgaları, derin katmanları hedeflediği için karıncalanma ve uyuşukluğa sebep olabilir. Bu uyuşukluk hissi gözle ve dudaklarda yoğun bir şekilde hissedilebilmektedir.